Saturday, June 13, 2009

Hidup Macam Tayar Basikal


Hidup macam tayar basikal, kadang-kadang terpalit tahi lembu,kucing, anjing,beruk,monyet.Tetapi basikal akan terus dikayuh sehingga sampai ke destinasi.

Keputusan peperiksaan yang diumumkan kelmarin memang mencetuskan drama untuk setiap manusia yang hampir gila menanti dari pagi.

Gigil aku menggigil menekan keyboard dan saat mata tertancap pada deretan subjek,aku menarik nafas panjang-panjang.)

Alhamdulillah. Syukur, ya Allah!

Owh ada juga 2 tahi lembu di situ. Haha

Sesiapa yang membaca entri sebelum ini diminta tidak terbawa-bawa dengan emosi melampau dalam isi cerita kerana aku memang suka mengarut.*wink

Anggap saja ini semua keajaiban dari Tuhan yang mendengar doa hambaNya.

Kesatria- terima kasih cikgu Tun & komander! ( minta maaf sebab suka ketawakan korang lagi-lagi kom. Hafiz yang pakai baju ketat bangat dan kom. Fazli yang x berbutang satu)

Oh terima kasih juga buat kom. Shaiful untuk doa beliau. Kapan kamu akan berdating dengan kakak itu? (memang busy body )

*wink*

Tort- terima kasih, madam comel walaupun aku dapat gred tahi lembu yang mencacatkan pointer keseluruhan.

Melepas aku melepas dekan (hari ini dalam sejarah)

I deserved it because I didn’t complete part A n C and I knew I’ll score if I did.

Moral of the story- sila belajar kawal tekanan emosi dan jangan buat latihan last minute!

Contract- tak sia-sia aku buat drama sakit jiwa dalam exam hall.

Mula-mula habis kau gigit-gigit bibir sampai darah dan lepas dah pass kertas jawapan, kau nangis pulak.

Syukur kerana lulus jugak walaupun gred ada sedikit tahi ayam disitu.

Lepas ni nak datang gossip lagi kat bilik madam ok.

Sorry, F sebab impian kau nak sekelas dengan aku tak tercapai. (kamu ni memang sedikit menjengkelkan.haha)

CITU- syukur,syukur.

Ustazah sangat baik hati.

Maaf kerana mata selalu memandang kamu dalam kelas tapi fikiran selalu melayang ke uitm kedah yang dirindui, kadang-kadang katil di bilik dan selalu-selalu coklat toblerone kuning.

*wink*

Arab- belum berpeluang menghantar SMS terima kasih untuk ustaz yang mungkin sedang berbulan maduJ

Ingatkan setakat dapat A- je sebab drama macam hancus.

Kapan kami berpeluang untuk melihat senyuman bergula ustaz pada semester depan?

Bel342- sangat rindu kenangan di kelas BEL yang penuh gelak ketawa.

Kertas soalan yang mencabar dan kamu berjaya!alhamdulillah.

Terima kasih madam jelita.hihi

Malaysian legal system- have I told u lately that I love MLS?

I still remember when we fought 2 days before the paper resulting with my heart hurt so much.

Menggigil-gigil aku tulis nota.

Syukur kerana Tuhan itu adil dan membalas kesakitan ini dengan kegembiraan yang jauh lebih baik.

Sekarang kau faham tak yang kamu tidak dapat sakiti aku selagi Tuhan bersama aku?

Alhamdulillah.

However, MLS did kill some of us this semester and I have two speculations spinning in my head.

Was it because our madam was so strict in marking because the other group has no repeater!

Or was it because of our fault?

OMG. this is horrible,man.

Constitutional law- the result spell miracle because I did very badly in partC.

Ingatkan dapat tahi lembu, sekali dapat emas da!

Alhamdulillah.

(Graf turun kot sebab soalan partC yang sangat luar biasa)

****

For those who is currently celebrating their joy, congratulations.(melepas aku melepas dekan)

To whom might still mourn for the grief, please bury it deep in the ground and let’s use this second chance to shine!

We still have 5 semesters and only the toughest will survive!

Are u tough enough?

6 comments:

ZHARIF BADRUL said...

salam hannan
congrats for watever result u get
keep fighting and never never never give up!

illi said...

oh yes my friend...
5 semesters to go!!!

nadiaaa said...

Haih.
Perhaps i wont ever have a second chance.

But im thankful for what i got.
I guess it was the happiest day ever ever.
walaupon tak dekan.
It still made my day.congrats to you.

amirahnajihah said...

gudluck utk next sem ;)

sha said...

gagagaga..mari meraikan kejayaan kita..dak2 last minute...hahahahaah...

HANNAN nur said...

zharif-thanx!yeah i'l never give up!
illi-5 sem lg dgn bdk gile mcm ko..haha
nadiaa-u ade second chance la!!!kat sn pon ble dpt dekan gak..hee
amirah-thanx n congratz 4 ur rezat!
welcome 2 shah alam:)
sha-2 lah..sekbaik dh phm awl2 kot..klu x mmg mati..haha
lets celebrate!alhamdulillah:)