Wednesday, June 17, 2009

Tragedi Jun


partI-
Pada malam yang sunyi sepi dan tiada unggas sahut-menyahut seakan memahami tragedi jun bakal terjadi.
tetapi x tahulah kalau-kalau unggas-unggas itu mengambil keputusan untuk tidur awal hari ini kerana takut beg mata(eye bag) semakin menebal.
dia diam dan baring di katil setelah mencuci muka dan kaki di bilik air.
dia bangun semula kerana terlupa menutup pintu bilik dan ketika mencecahkan ibu jari ke lantai,
dia tergelincir dan PANGGGGGG!!!!!!kepala terhentak ke besi katil!!!!
dia diam kerana terkejut dalam keadaan mengiring dengan kepala di atas besi katil.
SAKITNYEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAKKKKKKKKKK!!!!!!!!
nasib baik telinga kanan melindungi kepala.
kalau tidak mesti lagi sakit!!!!!makkk

analisis kecederaan - telinga kanan sakit nak mati
- tulang pipi kanan pun sakit gile
- lengan kanan bengkak kerana menahan tekanan badan masa jatuh
- pening-pening mungkin kerana hentakan di kepala.

ya rabb, jgnla ada kecederaan dalaman dalam kepala.
masa ni lah aku merasakan betapa berharganya kesihatan badan.
bayangkanlah orang yang retak kepala ke,lumpuh sebab kecederaan dalaman kepala ke.
NGERINYEEEEE!!

sampai skrg aku trauma bila ingat balik masa aku jatuh 2..
memang bila-bila pun Tuhan boleh tarik kesihatan kita, kan.
memang bila-bila pun apa-apa pun boleh terjadi dengan izinNya.
tiada KEBETULAN dalam hidup ini.
semuanya sudah diatur Tuhan.

5 comments:

enyheartsdiamond said...

segalanya diatur?
ya rabbi..
Engkau Maha Esa!!!

~thirasaufee~ said...

eshh bilenye kejadian neh?? baru2 je ke??

NuR FaTiN said...

get well soon.. smoga tiada kecederaan yg tdk dpt dilihat!

HANNAN nur said...

eny- mmg segalanya diatur tetapi manusia mmg selalu lupa n leka..haiyoh
kak thira-ha ah mmg br2 je jd..stil rs sakit lg..sobb
fatin-stakat ni mmg kecederaan dlmn je lah..hbsla klu ade parut!tidaakkk!huhu

chenab said...

alaaaa...
tertekan pulak...
hehehe
anan!
saya ditipu oleh din!
nak wat surprise la konon!
benci!
maaf atas maklumat yang sama sekali^(*^(*^T%(#)(@&@&)!#
hehehe
alhamdulillah kami dapat ke shahalam next sem...
haih...
khairudin!!!!!!!!!!!!!